Burgare med getost och rödbetor
Burgare med getost och rödbetor
16 ingredienser
25 m
Älskade hamburgare! Man kan variera hamburgare i en evighet och vi verkar aldrig tröttna på denna snabbmatssuccé. I det här receptet serveras burgaren med rödbetor, getostsås och rucola. Så gott och lyxigt!
Se Sandra Mastio laga receptet

Ingredienser
Hamburgare
- 1 förp färdigkokta kidneybönor
- 400 g nötfärs
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 2 msk olivolja, till stekning
- 2 msk smör, till stekning
Sås
- 100 g getost (utan kanter)
- honung (efter smak)
- 2 dl crème fraîche
Servering
- 1 förp färdigkokta rödbetor
- 2 msk vinäger
- salt
- peppar
- 4-8 hamburgerbröd
- 50 g rucolasallad
Gör så här
- Häll av vätskan från bönorna och skölj dem väl. Mosa hälften av dem med en gaffel och blanda sedan allt med färs och kryddor.
- Forma 8 små eller 4 stora burgare. Stek på båda sidor på medelhög temperatur i olja och smör tills de får fin färg och färsen är rosa i mitten, ca 8 minuter totalt. Obs! Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man genomsteker köttfärs med tanke på risken för Ehec.
- Blanda getost, honung och crème fraiche till en jämn kräm.
- Skär betorna i klyftor och vänd dem i vinägern, salta och peppra.
- Servera burgarna varma med betorna till och en klick av såsen. Pepprig ruccola blir pricken över i:et till!