Burgare med getost och rödbetor

koket.se
Burgare med getost och rödbetor
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Burgare med getost och rödbetor

16 ingredienser

25 m

Älskade hamburgare! Man kan variera hamburgare i en evighet och vi verkar aldrig tröttna på denna snabbmatssuccé. I det här receptet serveras burgaren med rödbetor, getostsås och rucola. Så gott och lyxigt!

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Hamburgare

  • 1 förp färdigkokta kidneybönor
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk olivolja, till stekning
  • 2 msk smör, till stekning

Sås

  • 100 g getost (utan kanter)
  • honung (efter smak)
  • 2 dl crème fraîche

Servering

  • 1 förp färdigkokta rödbetor
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • peppar
  • 4-8 hamburgerbröd
  • 50 g rucolasallad

Gör så här

  1. Häll av vätskan från bönorna och skölj dem väl. Mosa hälften av dem med en gaffel och blanda sedan allt med färs och kryddor.
  2. Forma 8 små eller 4 stora burgare. Stek på båda sidor på medelhög temperatur i olja och smör tills de får fin färg och färsen är rosa i mitten, ca 8 minuter totalt. Obs! Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man genomsteker köttfärs med tanke på risken för Ehec.
  3. Blanda getost, honung och crème fraiche till en jämn kräm.
  4. Skär betorna i klyftor och vänd dem i vinägern, salta och peppra.
  5. Servera burgarna varma med betorna till och en klick av såsen. Pepprig ruccola blir pricken över i:et till!