• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Buljongkokt kycklingfilé med wasabigrädde

22 röster
30 min
4
Buljongkokt kycklingfilé med wasabigrädde
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Buljongkokt kyckling

  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 röd chilifrukt, skivad
  • 1 citrongräs, fint skivad
  • 4 limeblad
  • 400 g potatis, skalad
  • 400 g morot, skalad
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l kycklingbuljong
  • 4 kycklingbröst
  • 2 salladslökar, skivad
  • 50 g babyspenat
  • salt
  • svartpeppar

Wasabigrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 30 g wasabipasta (på tub)
  • salt

Garnering

  • 2 limefrukter, halverade
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 salladslökar, skivade

Gör så här

  1. Buljongkokt kyckling
    Fräs, lök, röd chili, citrongräs och limeblad i oljan.
  2. Skär ner potatis och morot i mindre bitar.
  3. Fräs vidare med potatis och morot. Tillsätt vitt vin och buljong. Låt koka tills potatisen börjar bli mjuk.
  4. Lägg i kycklingen och sänk värmen så den pocherar till 70 grader i innertemperatur.
  5. Tillsätt spenat. Smaka av med salt och peppar.
  6. Wasabigrädde
    Vispa grädden och tillsätt wasabi. Smaka av med salt.
  7. Servering
    Lägg upp kycklingen med grönsaker och buljong i djupa tallrikar. Toppa med wasabigrädde, salladslök, koriander och lime.
  8. Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din kycklinggryta. /Köket-redaktionen
25 april 2020