Bulgoginudlar med entrêcote

POPULÄRT
Bulgoginudlar med entrêcote
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Bulgoginudlar med entrêcote

26

16 ingredienser

45 min

Lyxig nudelrätt med wokade krispiga grönsaker och entrecôte marinerad i en galet god sås. 

Ingredienser

portioner4
  • 600 g entrecôte, skivad

Bulgogimarinad

  • 1 dl japansk soja
  • 4 klyftor vitlök, rivna
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vitt vin
  • 0,5 krm svartpeppar

Nudlar

  • 300 g vetenudlar (alt 700 g färska udonnudlar)
  • 200 g shiitakesvamp
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 spetspaprikor, i munsstora bitar (röd)
  • 2 pak choi, i munsstora bitar
  • 75 g böngroddar (färska)
  • 4 salladslökar, tunt skivad
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • neutral olja, till servering

Gör så här

  1. Blanda ihop allt till marinaden och låt köttet marineras i minst 30 minuter.
  2. Stek sen köttet tills det fått fin färg på båda sidor, lägg på en skärbräda och låt få vila i 5 minuter. Spara marinaden.
  3. Häll några msk vatten i stekpannan köttet stekts i och vispa ur de goda smakerna. Häll sedan vätskan från stekpannan i marinaden. Låt stå.
  4. Koka nudlarna 1 minut kortare än anvisningar och skölj i kallt vatten så tillagningen avstannar. Låt rinna av och ställ åt sidan.
  5. Dela svampen i mindre bitar om de är stora. Hetta upp en wok eller en stor stekpanna till rykande het.
  6. Häll i olja och fräs svampen tills den fått lite färg. Lägg i lök och spetspaprikan och låt fräsa med i 2 minuter. Tillsätt sen pak choi och nudlar och låt woka i någon minut.
  7. Häll resterande marinad över nudlar och grönsaker och vänd försiktigt runt så allt täcks av den goda såsen. Ta av från värmen och vänd ner böngroddar.
  8. Skär upp köttet i skivor. Lägg upp nudlar på tallrikar, lägg det skivade bulgogiköttet över och strö på salladslök och sesamfrön. Servera genast!