Bulgariska köttbullar
Bulgariska köttbullar
8 ingredienser
Köttbullar hör till favoriträtterna i Bulgarien. De kryddas med spiskummin och formas avlånga innan de grillas eller steks. De serveras ofta med råkostsallad smaksatt med pressad citron. Pommes frites är gott till.
Ingredienser
- 250 g lammfärs
- 250 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 1 msk hel spiskummin
- 0,75 dl vatten
- 1 msk matolja (eller margarin)
Gör så här
- Skala och finhacka löken. Blanda lammfärs, nötfärs, lök och vatten till en smidig färs. Krydda med salt, peppar och spiskummin. Tillsätt vattnet och arbeta färsen väl.
- Forma färsen till ca 7 cm ovala bullar. Rulla dem i olja och grilla dem eller stek dem i olja i en stekpanna. Det tar ca 7-8 minuter. Servera med sallad och pommes frites.