Bulgariska köttbullar

Bulgariska köttbullar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bulgariska köttbullar

8 ingredienser

Köttbullar hör till favoriträtterna i Bulgarien. De kryddas med spiskummin och formas avlånga innan de grillas eller steks. De serveras ofta med råkostsallad smaksatt med pressad citron. Pommes frites är gott till.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 250 g lammfärs
  • 250 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk hel spiskummin
  • 0,75 dl vatten
  • 1 msk matolja (eller margarin)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala och finhacka löken. Blanda lammfärs, nötfärs, lök och vatten till en smidig färs. Krydda med salt, peppar och spiskummin. Tillsätt vattnet och arbeta färsen väl.
  2. Forma färsen till ca 7 cm ovala bullar. Rulla dem i olja och grilla dem eller stek dem i olja i en stekpanna. Det tar ca 7-8 minuter. Servera med sallad och pommes frites.