Bulgariska färsrullader

8 röster
1 h
4

Bulgariska färsrullader med stekta rotfrukter, tzatziki och grillsås blir en festlig och god huvudrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Färsrullader

  • 2 ägg
  • mjölk
  • ströbröd
  • 450 g nötfärs
  • 150 g lammfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök
  • persilja
  • salt
  • peppar
  • chilifrukt
  • spiskummin

Rotfrukter

  • ca 600 g potatis
  • 2 palsternackor
  • 4 morötter
  • matolja
  • salt
  • peppar
  • rosmarin

Grillsås

  • 1 gul lök
  • vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • ketchup (efter smak)
  • sweet chilisås (efter smak)
  • örtkryddor, chili, tabasco och cayennepeppar
  • salt
  • peppar

Tzatsiki

  • 0,5 gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 dl matyoghurt
  • vitlök
  • 1 krm svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Färsrullader
    Blanda ägg, mjölk och ströbröd i en skål till en slät smet.
  2. Häll sedan i det i en större bunke med köttet och kryddorna. Forma till korvar i valfri storlek. Grilla utomhus på grill.
  3. Rotfrukter
    Skär potatis, palsternacka och morötter i tunna stavar. Häll på lite matolja, salt, peppar och rosmarin och ställ in i ugnen cirka 15-20 minuter på 200 grader.
  4. Ta ut rotfrukterna och stek i murikkapanna ihop med köttet cirka 15 minuter.
  5. Grillsås
    Finhacka en liten gul lök och vitlök. Fräs i stekpanna tillsammans med tomatpuré.
  6. Ha i de krossade tomaterna, ketchup, sweet chilisås och kryddor. Smaka av och låt puttra cirka 1 timme.
  7. Tzatziki
    Skär gurkan på längden och ta bort kärnorna med en sked. Riv sedan gurkan grovt och sila tillsammans med saltet, låt silas i 15 minuter.
  8. Pressa ur saften och blanda gurkan med matyoghurt, smaksätt med vitlök och peppar och ställ sedan kallt.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...