Buffelmozzarella med slungade tomater, balsamico och basilika

7 röster
5 m
4

Supersnabb förrätt med buffelmozzarella, varmslungade tomater, balsamico och basilika på 5 minuter! Ett riktigt snabblagat och enkelt recept av Filip Poon.


Dryckestips från Maya Samuelsson:
Claude Val 2016
Langedoc-Roussillon, Frankrike
Nr 5552

Langlois-Chateau Saumur Vieilles Vignes 2015
Druva: Chenin blanc
Loirdalen, Frankrike
Nr 96281

Visa mer
5 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 buffelmozzarella
  • 2 askar cocktailtomater, helst färglada
  • Salt
  • Balsamico vinäger
  • Olivolja
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Dela tomaterna på mitten, salta och stek dom i olivolja ca 2-3 min.
  2. Lägg tomaterna på en tallrik, bryt mozzarellan med fingrarna, slå på lite salt, olivolja och balsamico. Strö över några basilikablad.
  3. Servera och njut!
10 augusti 2018

Laddar fler recept