Budapestrulle med somriga bär

koket.se
budapestrulle med somriga bär
Hilda Kirkhoff KH
Hilda Kirkhoff KH

Budapestrulle med somriga bär

14 ingredienser

1 h

Den här festliga budapestrullen passar perfekt till nationaldagen!

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner6 - 8

Budapestbotten

  • 5 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl hasselnötsmjöl
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 1 dl strösocker

Fyllning

  • 5 dl grädde
  • 1 tsk vaniljpaste
  • färska bär (hallon, jordgubbar, blåbär eller vinbär)

Dekoration

  • 50 g ruby choklad (eller valfri choklad)

Servering

  • grädde, vispad
  • florsocker
  • färska bär
  • färska örter
  • guldpulver

Gör så här

Budapestbotten

  1. Sätt ungen på 180 grader varmluft.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast och luftigt skum. Rör ner lite strösocker i taget (totalt 1 dl) så att du får en luftig maräng.
  3. Blanda hasselnötsmjöl, majsstärkelse och 1 dl strösocker i en skål. Häll ner blandningen i marängsmeten. Det är viktigt att du vänder ner de torra ingredienserna i marängen så att du behåller en luftig maräng. Rör så lite som möjligt men se till att allt är blandat.
  4. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa långa remsor intill varandra på ett bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt marängen svalna och vänd den sedan så att mönstret är på undersidan.

Fyllning

  1. Vispa grädden och vanilj luftigt. Bred sedan ut grädden på bottnen, spara lite till dekoration.
  2. Toppa med bär.
  3. Rulla ihop rullen från långsida till långsida.

Dekoration

  1. Ringla smält choklad över rullen och låt stelna.

Servering

  1. Dekorera budapestrullen med vispad grädde, florsocker, bär, färska örter och eventuellt ätbart guldpulver.