Brytbröd toppade med kryddor och frön

1 röst
3 h
30 frallor
Brytbröd toppade med kryddor och frön
Foto: Kungsörnen

Baktips!
Testa även Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl 

Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl

Runda bullar läggs i en form, jäser ihop och bildar ett härligt stort bröd som passar utmärkt på buffén. Toppingen består av torkade kryddor och kan varieras – fänkål, anis kummin och sesamfrön bli minst lika gott.

3 h
30 frallor

Du behöver

Deg

  • 50 g jäst
  • 800 g vatten, kallt
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 msk salt
  • 1400 g Kungsörnen vetemjöl special

Topping

  • 1 ägg, till pensling
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2 msk vallmofrö

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Slå över vatten och olivolja. Tillsätt saltet och nästan allt av vetemjölet. Kör på lägsta växeln i degblandaren eller knåda för hand i ca 10 minuter. Degen ska börja släppa bunkens kanter men vara lite kladdig i botten. Reglera konsistensen med vatten eller mjöl. Låt jäsa under duk ca 2 timmar.
  2. Klä en stor långpanna eller en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Stjälp upp degen på mjölad arbetsyta. Dela degen i tre delar, dela sedan varje del i tio bitar. Rundriv varje bit (forma till en rund boll genom att vika in kanterna nertill) och lägg i formen med någon centimeters mellanrum. Låt jäsa under duk i ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö över flingsalt, kryddor och frön. Baka av i ca 30-40 minuter.
Tips!
Mjukt kornmjölstunnbröd med anis och fänkål
27 maj 2020