Brysselkål med vitlök

Brysselkål med vitlök
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Brysselkål med vitlök

10 ingredienser

20 m

Brysselkål med vitlök, citron och muskotnöt är ett perfekt tillbehör att servera nu inför jul.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner
  • 1 förp brysselkål
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 1 knippe persilja
  • 0,5 muskot
  • 40 g smör
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Putsa brysselkålen och ta av de yttersta bladen.
  2. Dela brysselkålen och finhacka löken.
  3. Skiva vitlöken och hacka persiljan.
  4. Sautera brysselkålen i smör och olivolja i ca 7–8 minuter på låg värme.
  5. Tillsätt lök, vitlök och finriven muskotnöt. Salta och peppra.
  6. Toppa slutligen med finrivet citronskal och persilja.