Brysselkål med vitlök
Brysselkål med vitlök
10 ingredienser
20 m
Brysselkål med vitlök, citron och muskotnöt är ett perfekt tillbehör att servera nu inför jul.
Ingredienser
- 1 förp brysselkål
- 4 klyftor vitlök
- 2 schalottenlökar
- 1 knippe persilja
- 0,5 muskot
- 40 g smör
- 2 msk olivolja
- salt
- vitpeppar
- 1 citron, finrivet skal
Gör så här
- Putsa brysselkålen och ta av de yttersta bladen.
- Dela brysselkålen och finhacka löken.
- Skiva vitlöken och hacka persiljan.
- Sautera brysselkålen i smör och olivolja i ca 7–8 minuter på låg värme.
- Tillsätt lök, vitlök och finriven muskotnöt. Salta och peppra.
- Toppa slutligen med finrivet citronskal och persilja.