Brynt vispat smör
Brynt vispat smör
2 ingredienser
10 min + tid i kyl
Det perfekta tillbehöret att servera till måltidens brödbit. Att bryna smöret innan du vispar det tar det verkligen till nästa nivå!
Ingredienser
- 200 g smör
- 1 citron, pressad
Gör så här
- Lägg ner smöret i en medelstor kastrull. Värm på hög temperatur. Först kommer smöret att börja bubbla och skvätta. Efter det börjar bryningsprocessen och då gäller det att vispa.
- Ta bort kastrullen från värmen när smöret är ordentligt brynt men inte bränt. Smöret ska ha en brun färg, då tycker jag att det är som godast.
- Häll över smöret i en skål och ställ in i kylskåpet för att svalna, cirka 1.5 timme.
- Ta ut skålen och vispa smöret med elvisp tills det börjar få en ljusare färg och blir fluffigt. Om smöret är för kallt, låt det stå i rumstemperatur en stund. Annars går det inte att vispa.
- Rör ner några droppar pressad citron och smaka av.