Bruschetta med svamp

Bruschetta med svamp
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Bruschetta med svamp

11

9 ingredienser

20 m

Goda snittar med blandad skogssvamp som passar bra på både buffén eller som aptitretare.

Ingredienser

portioner4
  • 300 g blandad svamp
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kvist färsk timjan
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl grädde
  • 1-2 dl vin santo
  • salt
  • peppar
  • 1 baguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Hacka svampen i lagom stora bitar.
  3. Stek svampen i olivoljan och tillsätt lite salt som drar åt sig vätskan tillsammans med hackad vitlök.
  4. Hacka timjan. Krydda svampblandningen med timjan och svartpeppar.
  5. När svampen är brynt, slå på vin santo och grädden. Låt blandningen koka ihop tills svampen blivit glaserad. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär centimetertjocka bitar av baguetten och rosta mitt i ugnen i 5-10 minuter tills de fått fin färg.
  7. Lägg en rejäl klick svampstuvning på varje brödbit och toppa med lite timjan. Serveras som del av buffé eller som gott tilltugg.