Bruschetta med Quattrocentokräm och rostade tomater

Bruschetta med Quattrocentokräm och rostade tomater Granarolo
Foto: Köket.se

Bruschetta med Quattrocentokräm och rostade tomater

13 ingredienser

30 min

Bruschetta extra allt! Rostat surdegsbröd med en len Quattrocentokräm, rostade tomater, prosciutto och färsk basilika.

Granarolo Quattrocento
Granarolo Quattrocento

Granarolo Quattrocento

En italiensk hårdost gjord av mjölk från Granarolos egna gårdar. Finns som 1 kg och 150 g.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor surdegsbröd
  • olivolja
  • havssalt
  • 4 skivor prosciutto
  • 4 kvistar färsk basilika

Quattrocentokräm

  • 1 dl Granarolo Quattrocento, fint riven
  • 1 förp Granarolo Stracchino [à 170 g]
  • salt

Ugnsrostade tomater

  • 400 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olivolja och balsamvinäger. Krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i cirka 15-20 minuter, tills tomaterna har mjuknat och fått lite färg.
  3. Blanda riven Quattrocento och Stracchino i en mixer tills det blir en slät kräm. Smaka av med salt.
  4. Stek brödskivorna i olivolja i en panna tills de är gyllenbruna. Toppa med havssalt.
  5. Bred Quattrocentokrämen över brödskivorna. Lägg på prosciutto och de rostade tomaterna. Toppa med lite färsk basilika.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Perfekt panzanella med mozzarella Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer