Bruschetta med italiensk råbiff

Bruschetta med italiensk råbiff
Foto: Tv4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Bruschetta med italiensk råbiff

3

12 ingredienser

20 m

Servera små lyxiga bruschetta med italiensk råbiff till helgen. Det är både riktigt gott och enkelt att förbereda.

Ingredienser

portioner4
  • 200 g oxfilé
  • ca 0,5 krm chiliflakes
  • 2 msk stjälkselleri, tärnad
  • 2 msk schalottenlök, hackad
  • 3 msk sardellextrakt
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk kapris
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja (extra virgin)

Servering

  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl parmesanost, fint riven

Gör så här

  1. Tärna oxfilén fint. Blanda upp med samtliga ingredienser, smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, peppar eller citron.
  2. Servering
    Stek brödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödet på mitten och gnugga med vitlök och strö på lite salt.
  3. Toppa brödet med råbiffen och riv på rikligt med parmesan.