Bruschetta med italiensk råbiff

Bruschetta med italiensk råbiff
Foto: Tv4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Bruschetta med italiensk råbiff

3

3 steg att laga

13 ingredienser

20 m

Servera små lyxiga bruschetta med italiensk råbiff till helgen. Det är både riktigt gott och enkelt att förbereda.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 200 g oxfilé
  • ca 0,5 krm chiliflakes
  • 2 msk stjälkselleri, tärnad
  • 2 msk schalottenlök, hackad
  • 3 msk sardellkräm
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk kapris
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja (extra virgin)

Servering

  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl parmesanost, fint riven

Gör så här

  1. Tärna oxfilén fint. Blanda upp med samtliga ingredienser, smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, peppar eller citron.
  2. Servering
    Stek brödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödet på mitten och gnugga med vitlök och strö på lite salt.
  3. Toppa brödet med råbiffen och riv på rikligt med parmesan.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

Helgtipset!

5 smarriga burgare till helgen!

Läs mer