Browniestavar med vispgrädde
Browniestavar med vispgrädde
10 ingredienser
40 m + tid i kyl
Gillar du brownie måste du testa de här läckra browniestavarna med mjölkchoklad! Dippa i vispad grädde och efterrätten är komplett.
Se Tea Malmegård laga receptet

Ingredienser
Mjölkchokladbrownie
- 60 g ägg [1 st]
- 120 g strösocker [1,33 dl]
- 75 g smör
- 100 g mjölkchoklad, hackad
- 60 g vetemjöl [1 dl]
- 5 g vaniljsocker [1 tsk]
- 2 g flingsalt
Servering
- 100 g mjölkchoklad
- 40 g kakao
- 200 g grädde, lättvispad
Gör så här
Mjölkchokladbrownie
- Sätt ugnen på 160 grader varmluftsfunktion.
- Vispa ihop ägg och socker och ställ åt sidan.
- Smält smöret i en kastrull och stäng av plattan. Häll i chokladen och rör runt tills den är helt smält.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Vänd ner chokladsmöret i de vispade äggen och avsluta med att sikta i de torra ingredienserna.
- Häll smeten i en brödform och baka i ugnen i cirka 18 minuter. Ta ut, låt svalna och ställ i frysen. Den ska bli så pass kall att den går att skära i stavar utan att det blir kladdigt.
- Skär stavar som är ca 2x4 cm tjocka och förvara i kylen.
Servering
- Smält mjölkchokladen och lägg lite i handflatan. Rulla staven tills den är helt täckt och lägg den i en bunke med kakao. Låt chokladen stelna helt.
- Sikta överbliven kakao över och servera med lättvispad grädde. Förvaras i kyl eller frys.