Browniestavar med vispgrädde

koket.se
Browniestavar med vispgrädde
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Browniestavar med vispgrädde

10 ingredienser

40 m + tid i kyl

Gillar du brownie måste du testa de här läckra browniestavarna med mjölkchoklad! Dippa i vispad grädde och efterrätten är komplett.

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Mjölkchokladbrownie

  • 60 g ägg [1 st]
  • 120 g strösocker [1,33 dl]
  • 75 g smör
  • 100 g mjölkchoklad, hackad
  • 60 g vetemjöl [1 dl]
  • 5 g vaniljsocker [1 tsk]
  • 2 g flingsalt

Servering

  • 100 g mjölkchoklad
  • 40 g kakao
  • 200 g grädde, lättvispad

Gör så här

Mjölkchokladbrownie

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluftsfunktion.
  2. Vispa ihop ägg och socker och ställ åt sidan.
  3. Smält smöret i en kastrull och stäng av plattan. Häll i chokladen och rör runt tills den är helt smält.
  4. Blanda alla torra ingredienser.
  5. Vänd ner chokladsmöret i de vispade äggen och avsluta med att sikta i de torra ingredienserna.
  6. Häll smeten i en brödform och baka i ugnen i cirka 18 minuter. Ta ut, låt svalna och ställ i frysen. Den ska bli så pass kall att den går att skära i stavar utan att det blir kladdigt.
  7. Skär stavar som är ca 2x4 cm tjocka och förvara i kylen.

Servering

  1. Smält mjölkchokladen och lägg lite i handflatan. Rulla staven tills den är helt täckt och lägg den i en bunke med kakao. Låt chokladen stelna helt.
  2. Sikta överbliven kakao över och servera med lättvispad grädde. Förvaras i kyl eller frys.