Browniebitar med mintfrosting

Browniebitar med mintfrosting
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Browniebitar med mintfrosting

14 ingredienser

30 m + tid att stelna

En god brownie blir ännu godare med en krämig frosting. Blanda i lite pepparmintsolja och du har en riktig favorit till jul!

Ingredienser

portioner10 - 12

Brownie

  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 3 dl strösocker
  • 0,67 dl mörk sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg

Frosting

  • 150 g smör
  • 3 dl florsocker
  • ca 2-3 droppar pepparmintsolja

Topping

  • 150 g mörk choklad
  • 25 g smör
  • flingsalt

Gör så här

Brownie

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Bryt i chokladen och låt den smälta samman med smöret.
  3. Tillsätt socker samt sirap och rör om.
  4. Sikta i vetemjöl, kakao och salt. Rör om på nytt.
  5. Rör sedan ner äggen ett i taget till en jämn smet.
  6. Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper som är ca 20x30 cm stor.
  7. Sätt ugnen på 190 grader och baka kakan i ca 15 minuter. Låt svalna helt.

Frosting

  1. Vispa smöret fluffigt.
  2. Tillsätt florsocker samt vatten och fortsätt vispa tills det är vitt och fluffigt.
  3. Smaka av med pepparmintsolja.
  4. Bred ut frostingen över brownien och ställ i kylen.

Topping

  1. Smält chokladen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.
  2. Bred ut blandningen över brownien med frostingen.
  3. Låt stelna och skär sedan upp brownien i fina bitar.