Brödpudding med pumpa

0 röster
1 h
10

Brödpudding med pumpa, kanel, kardemumma, choklad, och apelsin är en underbar dessert, speciellt på hösten!

Visa mer
1 h
10

Du behöver

  • 100 g smör
  • 200 g choklad, mörk i bitar
  • 1,5 l bröd, gammalt i bitar
  • 2 krm kanel
  • 2 krm kardemumma, stött
  • salt
  • 1 apelsin, skalet
  • 300 g pumpa, bakad i bitar
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl russin, blötlagda i 1 dl cointreau över natten
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 dl råsocker

Kolasås

  • 3 dl grädde
  • 50 g smör
  • 3 msk socker
  • 1 dl sirap

Till servering

  • grädde, vispad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Tag av från värmen och vänd sedan ner blandningen i en bunke tillsammans med brödbitarna.
  2. Blanda i kryddor, apelsinskal, pumpa, pumpakärnor och russin.
  3. Vispa samman ägg med mjölk och grädde samt sockret. 
  4. Lägg brödet i en form och häll över äggstanningen. Jämna till och toppa med extra råsocker.
  5. Baka av i ugn 200 grader i ca 30 minuter tills att puddingen satt sig. 
  6. Koka kolasåsen genom att blanda alla ingredienser och koka på medelhög värme till fin konsistens. 
  7. Servera med vispad grädde.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...