Broccolisoppa med svartkål och fetaost

broccolisoppa med svartkål och fetaost
fredrik schelin  profilbild 2023
fredrik schelin  profilbild 2023

Broccolisoppa med svartkål och fetaost

13 ingredienser

30 min

En enkel soppa med mycket smak! Smaksatt med svartkål och toppad med fetaoströra blir detta en riktig favorit!

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 500 g broccoli (eller fryst broccoli)
  • 100 g svartkål
  • 1 l vatten
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar

Fetaoströra

  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 kruka basilika
  • 150 g fetaost
  • salt

Gör så här

  1. Bryn den hackade löken i olja. Tillsätt broccolibitar och svartkål som är rensad från stammen och skuren i mindre bitar.
  2. Tillsätt vatten, grädde och buljongtärning. Salta och peppra efter smak. Låt koka upp sedan sjuda i 10 minuter. Mixa slät med stavmixer.

Fetaoströra

  1. Blanda creme fraiche med smulad fetaost och hackad basilika med lite salt. Mixa med stavmixer för en slät konsistens eller mosa med gaffel för mer fast konsistens.

Servering

  1. Servera soppan med fetaoströran antingen i soppan eller på ett nybakat bröd.

Vintips från Fredrik

Palmer & Co La Réserve Nr 7372
Palmer & Co i ny design men med samma generösa och tillgängliga innehåll. Klassisk champagne med toner av gröna äpplen, nybakat bröd, salt mineral och citrus. Som gjort för mat likaväl som till mingel.

Bourgogne Aligoté Clotilde Davenne Nr 51929
Aligoté är en tålig och fascinerande druva som i Clotildes skickliga händer får ett friskt uttryck, med smaker av vit persika, lime och en kittlande sälta. Den är ett självklart val till mat och som uppfriskande aperitif. Låt dig förföras av aligoté!

Pieropan Soave Classico Nr 20108
Snygg Soave på hyllan! Här bjuds på gulgröna päron, granny smith, rökig mineral och ihållande fräschör. Ett vin för skaldjur, soppor och absolut för lagring.