Broccoliskott med syrad grädde
Broccoliskott med syrad grädde
19 ingredienser
20 m
Broccoliskott med syrad grädde, inlagda kantareller, lokal sikrom och svartkålsolja är en vinnande rätt i både smak och textur.
Ingredienser
Inlagda kantareller
- 16-20 kantareller
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 1,5 dl vatten
- 1 msk strösocker
- ca 0,5 krm salt
- lök, finhackad
- 1 knippe citrontimjan (litet)
Svartkålsolja
- 2 blad svartkål
- 1 dl rapsolja
Vitlöksolja
- 1 dl rapsolja
- 1 klyfta vitlök
Broccoliskott
- ca 3-4 dl broccoliskott
- matolja (till stekning)
- flingsalt
- svartpeppar (från kvarn)
- 0,5 citron
- 4 msk crème fraîche
- 80 g sikrom (till garnering)
- broccoliblommor (till garnering)
Gör så här
Inlagda kantareller
- Lägga in kantarellerna i en lag av vinäger, vatten, socker, salt, hackad lök och citrontimjan.
Svartkålsolja
- Mixa 2 medelstora svartkålsblad med olja. Värm upp till 55–58 grader.
Vitlöksolja
- Mixa rapsolja med en klyfta vitlök.
Broccoliskott
- Stek broccoliskotten med lite olja i en stekpanna på medelhög till hög värme tills de fått lite färg, salta och peppra.
- Smaka av med vitlöksolja samt pressa lite citron över.
- Lägg lite crème fraîche i botten på fyra tallrikar, placera ut broccolin och fördela ut kantarellerna. Garnera med sikrom, 1 dl svartkålsolja och avsluta med broccoliblommor.
- Toppa med flingsalt och svartpeppar.