Brisket sandwich med jalapenocoleslaw

20 m + 3-6 h för bringa
4
Spela video Brisket sandwich med jalapenocoleslaw
Foto: TV4

Supergod och matig macka med färdigrimmad bringa som rubbas med rökiga kryddor och långlagas i ugnen ett par timmar eller över natten. Servera i surdegsbröd med en jalapeñocoleslaw och en sås på cashewnötter och soltorkad tomat.

23 juli 2016
20 m + 3-6 h för bringa
4

Du behöver

  • 1-1,5 kg färdigrimmad bringa
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 öl, gärna med mindre beska

Rub

  • 2 msk salt
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 2 msk krossade korianderfrön
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk cayennepeppar

Jalapeñocoleslaw

  • 1 litet huvud färsk spetskål
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 lime, zest från
  • 0,5 dl jalapeños, hackade
  • 1 tsk salt

Sås

  • 2 dl naturella cashewnötter, blötlagda
  • 0,5 dl soltorkade tomater
  • 1 msk finhackad chili
  • 1 msk pressad lime
  • 1 rejäl vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Blanda alla kryddor till en smakrik rub och klappa in det i köttet.
  2. Lägg köttet i en ugnsfast form med lock och häll ner en öl. På med locket och ställ in den i ca 3-6 timmar eller över natten på 120 grader. Innertemperaturen ska upp i ca 85 grader. Låt svalna en aning och skär upp i skivor.
  3. Strimla kålen till kålsalladen fint och blanda med hälften av saltet. Krama kålen så den mjuknar och börjar vätska sig. Låt den ligga i en skål.
  4. Blanda crème fraichen med limezest och jalapeños. Krama ur kålen och blanda.
  5. Smaka av med mer salt men tänk på att kålen redan är salt!
  6. Slå bort vattnet från nötterna och mixa med övriga ingredienser till en krämig sås.
  7. Grilla eller rosta brödet och bred på rejält med cashewsåsen, toppa med kålsalladen och några ordentliga bitar kött. Toppa gärna med lite mer jalapenos och en klyfta lime.
Kommentera receptet

Fler goda recept