Brisket sandwich med jalapenocoleslaw

POPULÄRT
koket.se
Brisket sandwich med jalapenocoleslaw
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Brisket sandwich med jalapenocoleslaw

19 ingredienser

20 m + 3-6 h för bringa

Supergod och matig macka med färdigrimmad bringa som rubbas med rökiga kryddor och långlagas i ugnen ett par timmar eller över natten. Servera i surdegsbröd med en jalapeñocoleslaw och en sås på cashewnötter och soltorkad tomat.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1-1,5 kg färdigrimmad bringa
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 öl (gärna med mindre beska)

Rub

  • 2 msk salt
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 2 msk korianderfrö, krossade
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk cayennepeppar

Jalapeñocoleslaw

  • 1 litet huvud färsk spetskål
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 limefrukt, zest från
  • 0,5 dl jalapeño, hackade
  • 1 tsk salt

Sås

  • 2 dl naturella cashewnötter, blötlagda
  • 0,5 dl soltorkade tomater
  • 1 msk chilifrukt, finhackad
  • 1 msk limefrukt, pressad
  • 1 rejäl vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Blanda alla kryddor till en smakrik rub och klappa in det i köttet.
  2. Lägg köttet i en ugnsfast form med lock och häll ner en öl. På med locket och ställ in den i ca 3-6 timmar eller över natten på 120 grader. Innertemperaturen ska upp i ca 85 grader. Låt svalna en aning och skär upp i skivor.
  3. Strimla kålen till kålsalladen fint och blanda med hälften av saltet. Krama kålen så den mjuknar och börjar vätska sig. Låt den ligga i en skål.
  4. Blanda crème fraichen med limezest och jalapeños. Krama ur kålen och blanda.
  5. Smaka av med mer salt men tänk på att kålen redan är salt!
  6. Slå bort vattnet från nötterna och mixa med övriga ingredienser till en krämig sås.
  7. Grilla eller rosta brödet och bred på rejält med cashewsåsen, toppa med kålsalladen och några ordentliga bitar kött. Toppa gärna med lite mer jalapenos och en klyfta lime.