Briocheplättar med kaviar och gravad citron

0 röster
1 h
4-6 bufféportioner

Briocheplättar med kaviar och gravad citron blir ett lyxigt tilltugg att servera gästerna.

Visa mer
1 h
4-6 bufféportioner

Du behöver

Brioche-smet

  • 200 g vetemjöl
  • 75 g smör
  • 4 g salt
  • 4 g torrjäst
  • 20 g honung
  • 30 g mjölk
  • 240 g ägg

Gravad citron

  • 2 citroner, skal och filéer
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker

Servering

  • 1 dl crème fraîche
  • gräslök
  • 30 g kaviar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Brioche-smet
    Blanda allt utom ägg till jämn smet. Tillsätt sedan ett ägg i taget och arbeta tills smeten är jämn.
  2. Värm en gjutjärnspanna med smör och stek små plättar.
  3. Gravad citron
    Förväll citronskalen 2 gånger i kokande vatten. Blanda sedan skalen med citronfiléerna, salt och socker. Låt stå minst 1 timme. Hacka sedan allt och använd som smaksättning.
  4. Servering
    Lägg upp briocheplättarna på ett fat. Klicka på lite crème fraiche och hackad gravad citron. Strö lite gräslök och toppa med kaviar.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...