Briocheplättar med kaviar och gravad citron

Danyel Couet profilbild
Danyel Couet profilbild

Briocheplättar med kaviar och gravad citron

3

4 steg att laga

13 ingredienser

1 h

Briocheplättar med kaviar och gravad citron blir ett lyxigt tilltugg att servera gästerna.

Ingredienser

portioner4 - 6 bufféportioner

Brioche-smet

  • 200 g vetemjöl
  • 75 g smör
  • 4 g salt
  • 4 g torrjäst
  • 20 g honung
  • 30 g mjölk
  • 240 g ägg

Gravad citron

  • 2 citron, skal och filéer
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker

Servering

  • 1 dl crème fraîche
  • gräslök
  • 30 g kaviar

Gör så här

  1. Brioche-smet
    Blanda allt utom ägg till jämn smet. Tillsätt sedan ett ägg i taget och arbeta tills smeten är jämn.
  2. Värm en gjutjärnspanna med smör och stek små plättar.
  3. Gravad citron
    Förväll citronskalen 2 gånger i kokande vatten. Blanda sedan skalen med citronfiléerna, salt och socker. Låt stå minst 1 timme. Hacka sedan allt och använd som smaksättning.
  4. Servering
    Lägg upp briocheplättarna på ett fat. Klicka på lite crème fraiche och hackad gravad citron. Strö lite gräslök och toppa med kaviar.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer