Här bjuder Jonas Svensson på en riktigt festlig huvudrätt att njuta av i adventstid. För vad sägs om strålande briocher med bräserat lammlägg, grön chili och ingefära?
Blanda alla ingredienser (förutom smöret) i en degblandare.
Klicka sedan sakta i smöret under omrörningen (jag tycker det är lättast om smöret är något tempererat).
Låt stå i kyl över natten.
Kavla ut och gör till bollar.
Låt jäsa ca 45 minuter.
Pensla med ägg och grädda på 190 grader i ca 10 minuter.
Lammlägg
Bryn lammläggen och lägg dem på ett bleck.
Strimla vitlök, ingefära och grön chili. Mixa blandningen i en mixerkanna tillsammans med chili-garlic och kryddorna till en pasta.
Blanda lammet med kryddpastan.
Häll vitt vin i blecket och fyll upp med vatten så att det precis täcker lammläggen.
Täck blecket med aluminiumfolie och bräsera i ugnen på 150 grader tills köttet lossnar från benen (ca 3 timmar).
Plocka köttet i fina bitar och kyl ner.
Häll upp lagen i en kastrull, smaka av med salt och lite honung. Koka ihop till bra konsistens och smak.
Kikärtssmet
Vispa ihop kikärtsmjöl, kallt vatten, lite av bräseringslagen och garam masala i en bunke i 15 minuter så det blir luftigt. Det ska få samma konsistens som en våffelsmet.
Avsluta med att tillsätta bakpulver och låt jäsa i 30 minuter.
Servering
Vänd köttet i kikärtssmeten och stek i rikligt med ghee eller smör.