Briesallad med ljumma linser

31 röster
30 min
4
Briesallad med ljumma linser-NY
Foto: TV4

Matig, enkel och prisvärd vegorätt med belugalinser och stekt kål som bas. Krispig gulbeta, knapriga nötter och krämig brieost som topping fulländar den ljumma salladen.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl belugalinser
  • ca 200 g brieost
  • 2 gulbetor
  • 500 g savoykål
  • 1 rödlök (stor)
  • 1 dl valnötter
  • 1 kruka persilja
  • olivolja, till stekning

Dressing

  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på paketet. Vispa ihop dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala rödlöken. Skär savoykål och rödlök i skivor. Stek lök och kål i olja tills kålen mjuknat lite, ca 2 minuter. Salta.
  3. Blanda linser, kål och rödlök med dressingen och lägg på ett vackert fat.
  4. Skala och skär gulbetan i mycket tunna skivor, gärna på en mandolin. Toppa salladen med gulbetan.
  5. Riv brien i bitar och lägg på salladen.
  6. Hacka persiljan. Garnera salladen med persilja och valnötter. Servera gärna med ett gott bröd!
  7. Glöm inte att matsortera skal från lök och gulbeta samt rester från persiljan för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda linssallad. /Köket-redaktionen

Laddar fler recept...