Bresaola med tomat- och mozzarellasallad

Bresaola med tomat- och mozzarellasallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bresaola med tomat- och mozzarellasallad

8 ingredienser

Ibland är det enklaste det allra godaste. Bresaola är lufttorkat, saltat oxkött av filé eller innanlår som säljs i tunna skivor. Köttet serveras ofta med bara olja, citron och peppar. I den här förrätten får den sällskap av tomat och mozzarella.

Ingredienser

portioner
  • 12 skivor tomat
  • 1 mozzarellaost
  • 4 skivor bresaola
  • 250 g valfri sallat

Till servering:

  • 2 tsk citron, pressad
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar, krossad
  • parmesanost, hyvlad

Gör så här

  1. Skiva tomat och mozzarella och varva skivorna på fyra assietter. Fördela sallatsbladen och lägg upp bresaolaskivorna.
  2. Pressa citronen och droppa olivolja och citronsaft över salladen. Krydda med svartpeppar och servera med hyvlad parmesanost.