Bratwurst med Norbert Lang

3 röster
1 h
7-8 korvar
Bratwurst med Norbert Lang
Foto: Tv4

Bratwurst är en klassisk rätt som Norbert Lang vet precis hur man ska tillaga. Här får du ta del av hans recept!

Visa mer
1 h
7-8 korvar

Du behöver

  • 1,5 m fjälster
  • 700 g bogfläsk, mald genom 6 mm skiva
  • 300 g späck, utan svål mald genom 4,5 mm skiva
  • 20 g salt
  • 2 g mejram, torkad
  • 2 g muskotblomma
  • 2 g vitpeppar
  • 2 g korianderfrö
  • 3 g kummin
  • 2 g senapsfrö (ljusa)
  • 1 citron, skalet
  • 5-10 g vitlök, färsk (efter smak)
  • ca 1 dl vatten (buljong eller öl)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blötlägg fjälstret enligt förpackningen.
  2. Lägg köttkvarnen i kylen och se till att korvsmeten max är 4 grader. Köttet och späcket ska helst vara lite lätt fruset.
  3. Tärna allt i grova tärningar, späcket för sig och fläsksidan för sig.
  4. Blanda alla kryddor och mortlar dem.
  5. Rivet citronskal och färsk vitlök efter smak.
  6. Krydda köttet gärna innan du maler det i köttkvarnen.
  7. Mal allt fläsk och späck i köttkvarnen.
  8. Tillsätt 10% vätska, ca 1 dl vatten, buljong eller öl. Blanda smeten ordentligt så att den binder.
  9. Spola igenom fjälstret och dra över korvhornet, fyll fjälstret men inte för hårt.
  10. Låt korven vila några timmar innan stekning.
  11. Picka några hål i korven innan stekning så den inte spricker. Guten Apetit!

Laddar fler recept...