Brässerat älghögrev med mörhetsgaranti

18 röster
40 m + 5 h i ugn
5

Helgens middag kommer bli lyckad med det här receptet på brässerat älghögrev med mörhetsgaranti!

Visa mer
40 m + 5 h i ugn
5

Du behöver

  • 1 kg älghögrev, benfritt
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 morötter, grovhackade
  • 2 gula lökar, grovt hackade
  • 3 dl rött vin
  • 4 dl köttbuljong
  • 10 enbär
  • 10 svartpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 1 kvist rosmarin
  • salt
  • peppar
  • svartvinbärsgelé
  • redning
  • vinbär
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Starta ugnen på 100 grader.
  2. Värm upp en gryta på medelhög värme.
  3. Krydda köttet runt om med salt och peppar.
  4. Tillsätt oljan och bryn köttet runt om.
  5. Ta ur köttet och stek morötterna och löken.
  6. Tillsätt vinet, buljongen och kryddorna.
  7. Sätt tillbaka köttet i grytan och sätt på ett lock. Låt gå i ugnen i cirka 4-5 timmar.
  8. Lyft över köttet på en skärbräda när det är mört.
  9. Koka ner såsen som är kvar i grytan tills det är 5 dl som återstår av såsen.
  10. Sila av rotsakerna och smaka av såsen med salt, peppar och svartvinbärsgelé. Red sedan av såsen.
  11. Transchera köttet och lyft sedan över de i den färdiga såsen. Håll det varmt genom att låta det småputtra tills det är dags att ätas.
  12. Servera med rostade grönsaker och inlagda vinbär.

Laddar fler recept...