Bräserat sidfläsk i baobröd med smak av chili och ingefära

44 röster
4 h
4

Bao buns när de är som bäst - i lyxvariant med bräserat sidfläsk, kimchisalsa, picklad gurka och sojamajonnäs.

Degen till baobröden blir till ca 40 bullar, det går utmärkt att frysa in bröden som blir över.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4 h
4

Du behöver

Baobröd (40 bullar)

  • 1 msk torrjäst
  • 3,5 dl mjölk, rumstempererad
  • 660 g vetemjöl (11 dl)
  • 1 msk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 50 g smör, rumstempererat

Chili och ingefärsbräserat sidfläsk

  • 1 kg färskt sidfläsk, svålfritt (gärna Linderödsvin)
  • 5 cm ingefära
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 msk salt
  • 1 dl soja
  • 2 msk honung
  • 1 dl vatten

Kimchi salsa

  • 2 tomater, mogna
  • 0,5 silverlök
  • 1,5 dl kimchi
  • 1 tsk sesamolja

Snabbpicklad gurka

  • 1 gurka
  • 0,5 dl ättika (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 krm salt

Sojamajonnäs

  • 1 msk lime, saften
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl olja neutral
  • 2-3 msk japansk soja

Till servering

  • korianderblad
  • torrostade jordnötter
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Baobröd
    Blanda mjölk och jäst. Blanda övriga ingredienser och kör i degblandare ca 10 minuter. Låt jäsa ca 75 minuter. Vik ihop degen och dela i ca 40 bitar. Låt vila under plastfolie ca 30 minuter. Kavla ut degbitarna till ovaler, ca 10 cm långa, och vik på mitten. Låt jäsa i ca 30-45 minuter. Ånga bröden i ångkokare på bakplåtspapper ca 10 minuter.
  2. Chili och ingefärsbräserat sidfläsk
    Riv ingefära. Klappa in sidfläsket med ingefära, chiliflakes och salt. Tryck ner sidfläsket i en trång ugnsfast form. Häll över soja, honung och vatten. Baka i ugn ca 170 grader i ca 4 timmar eller tills köttet är mört. Skiva köttet i ca 1 cm tjocka skivor.
  3. Kimchisalsa
    Kärna ur och finhacka tomaterna. Finhacka silverlök och kimchi. Blanda samtliga ingredienser.
  4. Snabbpicklad gurka
    Skiva gurkan tunt. Blanda och värm övriga ingredienser. Slå över gurkan och låt svalna 1-2 timmar.
  5. Sojamajonnäs
    Häll lime, ägg och salt i en bunke. Vispa och tillsätt oljan sakta till en krämig majonnäs. Tillsätt sojan.
  6. Ta ett baobröd. Lägg kimchisalsa och picklad gurka i botten. Lägg på någon skiva kött. Toppa med majonnäs, jordnötter och koriander.
21 november 2018

Laddar fler recept...