Bräserade kycklinglår med zucchini och vitlök

10 röster
20 m
4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 urbenade kycklinglår med skinn
  • 1 zucchini
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 2 små gula lökar
  • 2 lagerblad, smulade
  • 0,5 dl olivolja
  • vatten
  • salt och svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Dela kycklinglåren i två längs med, salta och peppra.
  2. Skölj zucchinin och skär den rakt över i 2 cm tjocka skivor. Krossa vitlöken med skalet på. Skiva den gula löken.
  3. Lägg kycklinglåren i en gryta med zucchinin, vitlöken, gul lök, lagerbladen, olivoljan och täck alltsammans knappt med vatten.
  4. Låt det hela få bräsera i ca 8-10 minuter under lock, smaksätt med salt och peppar. Ät och se glad ut!
12 december 2016

Fler goda recept