Bräserade kycklinglår med zucchini och vitlök

Bräserade kycklinglår med zucchini och vitlök
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Bräserade kycklinglår med zucchini och vitlök

9 ingredienser

20 m

Saftiga kycklinglår som bräseras med zucchini, vitlök och lagerblad. Snabbt och gott!

Ingredienser

portioner
  • 4 urbenade kycklinglår med skinn
  • 1 zucchini
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 2 gula lökar (små)
  • 2 lagerblad, smulade
  • 0,5 dl olivolja
  • vatten
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Dela kycklinglåren i två längs med, salta och peppra.
  2. Skölj zucchinin och skär den rakt över i 2 cm tjocka skivor. Krossa vitlöken med skalet på. Skiva den gula löken.
  3. Lägg kycklinglåren i en gryta med zucchinin, vitlöken, gul lök, lagerbladen, olivoljan och täck alltsammans knappt med vatten.
  4. Låt det hela få bräsera i ca 8-10 minuter under lock, smaksätt med salt och peppar. Ät och se glad ut!