Bräserad lammbringa med stekta kantareller
Bräserad lammbringa med stekta kantareller
32 ingredienser
4 h
Bräserad lammbringa med stekta kantareller förgyller vilken dag som helst.
Ingredienser
Lammbringa
- 900 g lammbringa
- 20 g ramslök (funkar med gräslök)
- 20 g salvia
- 20 g persilja
- 10 g färsk timjan
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk harissa
- 1 dl olja
- 1 msk fänkålsfrö
- 1 msk korianderfrö
- salt
- svartpeppar
Bräsering
- 3 tomater
- 1 fänkål
- 2 gula lökar
- 1 l lammfond (funkar med kycklingfond)
Sås
- 2 schalottenlökar
- 3 klyftor vitlök
- 5 kvistar färsk timjan
- 3 dl vitt vin
- 4 dl lammfond
- juicen från bräseringen
- majsstärkelse
- vinäger
- salt
- 15 timutpepparkorn (eller vanlig svartpeppar)
Tillbehör
- 200 g kantareller
- smör
- salt
- 3 gulbetor, kokta
- 250 g tomat, picklade i en 1-2-3 lag
- 100 g getost
- 30 g gräslök
Gör så här
Lammbringa
- Mixa alla ingredienser (utom lammbringan) i en mixer till en slät örtkräm.
- Vik ut lammbringan och fördela ut örtkrämen. Rulla ihop bringan till en rulle och bind sedan ihop den med bindgarn.
Bräsering
- Rosta bringan i ugnen tillsammans med grönsakerna på 250 grader i ca 10-15 minuter tills bringan fått lite färg.
- Häll sedan på fonden och låt gå i ugnen på 80 grader över natten eller på 130 grader i ca 3 timmar (eller tills den blivit mör).
- Kyl sedan ner bringan och skär upp den i portionsbitar.
- Värm upp köttet i såsen eller grilla den hel på grillen.
Sås
- Svetta lök, vitlök och örter i en kastrull.
- Tillsätt vitt vin och koka ner till hälften.
- Tillsätt fonden, låt koka ner och red av. Smaka upp med vinäger samt salt och sila av.
Tillbehör
- Stek kantarellerna med smör och salt.
- Lägg svampen på gulbetorna och de picklade tomaterna.
- Avsluta med att smula getosten och gräslök över.