Bräserad kycklingklubba med buljong

Bräserad kycklingklubba med buljong
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Bräserad kycklingklubba med buljong

34

6 steg att laga

16 ingredienser

2 h

Bräserad kycklingklubba med jordnöt och hoisinsås och buljong blir en läcker rätt att servera i helgen!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 l vatten
  • 4 morötter
  • 3 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 2 lagerblad
  • 1 buljongtärning
  • 1 chilifrukt (röd)
  • 1 dl japansk soja
  • 2 dl jasminris
  • 4 dl hoisinsås
  • 2 msk sambal badjak
  • 1 gurka
  • 1 dl risvinäger
  • 4 msk jordnötter, krossade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka upp vatten, lägg i morötter, kryddor och soja. 
  2. Placera sedan kycklingen i blandningen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca. 30 minuter. Sänk sedan ugnen till 150 grader i ca 1,5 timme.
  3. Koka ris under tiden.
  4. Blanda hoisinsås med sambal badjak. 
  5. Skiva gurka och blanda med risvinäger. 
  6. Servera kycklingklubborna med tillbehören, krossade jordnötter och hackad koriander.
TIPS!
läs mer
Smördegsvåfflor fyllda med färskost och blåbär- och hallonsylt

God & enkel mat till sportlovet

Sportlovsrecept

Läs mer