Bräserad kycklingklubba med buljong

27 röster
2 h
4
Bräserad kycklingklubba med buljong
Foto: Tv4

Bräserad kycklingklubba med jordnöt och hoisinsås och buljong blir en läcker rätt att servera i helgen!

Visa mer
2 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingklubbor
  • 2 l vatten
  • 4 morötter
  • 3 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 2 lagerblad
  • 1 buljongtärning
  • 1 chilifrukt (röd)
  • 1 dl japansk soja
  • 2 dl jasminris
  • 4 dl hoisinsås
  • 2 msk sambal badjak
  • 1 gurka
  • 1 dl risvinäger
  • 4 msk jordnötter, krossade
  • 1 kruka färsk koriander
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka upp vatten, lägg i morötter, kryddor och soja. 
  2. Placera sedan kycklingen i blandningen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca. 30 minuter. Sänk sedan ugnen till 150 grader i ca 1,5 timme.
  3. Koka ris under tiden.
  4. Blanda hoisinsås med sambal badjak. 
  5. Skiva gurka och blanda med risvinäger. 
  6. Servera kycklingklubborna med tillbehören, krossade jordnötter och hackad koriander.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...