Bräserad kycklingklubba med buljong

Bräserad kycklingklubba med buljong
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Bräserad kycklingklubba med buljong

16 ingredienser

2 h

Bräserad kycklingklubba med jordnöt och hoisinsås och buljong blir en läcker rätt att servera i helgen!

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 l vatten
  • 4 morötter
  • 3 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 2 lagerblad
  • 1 buljongtärning
  • 1 chilifrukt (röd)
  • 1 dl japansk soja
  • 2 dl jasminris
  • 4 dl hoisinsås
  • 2 msk sambal badjak
  • 1 gurka
  • 1 dl risvinäger
  • 4 msk jordnötter, krossade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka upp vatten, lägg i morötter, kryddor och soja.
  2. Placera sedan kycklingen i blandningen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca. 30 minuter. Sänk sedan ugnen till 150 grader i ca 1,5 timme.
  3. Koka ris under tiden.
  4. Blanda hoisinsås med sambal badjak.
  5. Skiva gurka och blanda med risvinäger.
  6. Servera kycklingklubborna med tillbehören, krossade jordnötter och hackad koriander.