Bräserad kyckling med citron
Bräserad kyckling med citron
18 ingredienser
3 h
Bräserad kyckling med citron, timjan, vitlök, bönor, svartpeppar och tomat är en välsmakande huvudrätt att avnjuta i helgen.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 4 kycklingklubbor (på ben)
- 4 klyftor vitlök
- 2 tsk torkad timjan
- 2 tsk sambal oelek
- olja (till stekning)
- smör (till stekning)
- vatten
- 2 msk kycklingbuljong (2 msk pulver eller 1 tärning)
- 1 förp krossade tomater
- 2 morötter
- 2 stjälkar stjälkselleri
- 2 tomater
- 1 rödlök
- 2 dl blandade bönor, kokta
- 1 citron
- 1 knippe persilja
- svartpeppar
- salt
Gör så här
- Börja med att krydda kycklingen ordentligt med riven vitlök, timjan, svartpeppar, salt och sambal.
- Stek sedan kycklingen i en djup panna med olja. När kycklingen börjar få färg så tillsätt ca 1 msk smör och låt steka ordentligt på båda sidorna.
- Tillsätt vatten, kycklingbuljong och krossade tomater.
- Låt sjuda/koka lätt i ca 2,5 timme beroende på storleken påverka kycklingen.
- Fintärna morot, selleri, tomat och rödlök.
- När kycklingen börjar släppa ordentligt från benen och har en innertemperatur på minst 80–82 grader så lyft upp dem ur såsen.
- Tillsätt alla grönsakerna (utom selleri) samt bönorna och koka ihop.
- Smaka av med citron, smör och salt.
- Servera kycklingen med bönragun och toppa med selleri och persilja.