Bräserad kyckling med citron

POPULÄRT
koket.se
Bräserd kyckling med citron
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Bräserad kyckling med citron

18 ingredienser

3 h

Bräserad kyckling med citron, timjan, vitlök, bönor, svartpeppar och tomat är en välsmakande huvudrätt att avnjuta i helgen.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingklubbor (på ben)
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk sambal oelek
  • olja (till stekning)
  • smör (till stekning)
  • vatten
  • 2 msk kycklingbuljong (2 msk pulver eller 1 tärning)
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 dl blandade bönor, kokta
  • 1 citron
  • 1 knippe persilja
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att krydda kycklingen ordentligt med riven vitlök, timjan, svartpeppar, salt och sambal.
  2. Stek sedan kycklingen i en djup panna med olja. När kycklingen börjar få färg så tillsätt ca 1 msk smör och låt steka ordentligt på båda sidorna.
  3. Tillsätt vatten, kycklingbuljong och krossade tomater.
  4. Låt sjuda/koka lätt i ca 2,5 timme beroende på storleken påverka kycklingen.
  5. Fintärna morot, selleri, tomat och rödlök.
  6. När kycklingen börjar släppa ordentligt från benen och har en innertemperatur på minst 80–82 grader så lyft upp dem ur såsen.
  7. Tillsätt alla grönsakerna (utom selleri) samt bönorna och koka ihop.
  8. Smaka av med citron, smör och salt.
  9. Servera kycklingen med bönragun och toppa med selleri och persilja.