Bowl med kyckling i röd curry, savojkål och matvete

30 m
4

Du behöver

  • 4 port matvete
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 rödlök
  • 1 broccolihuvud
  • 1 röd paprika
  • 2 dl strimlad savoykål
  • 400 g kokosmjölk
  • 3 msk raps- eller neutral olja
  • 0,4 dl vatten
  • 3 msk röd currypasta
  • 1 bit ingefära

Till servering

  • färsk koriander
  • 1 lime
  • 1 dl rostad lök

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt förpackningen.
  2. Strimla kycklingen och löken och stek i oljan i en panna med höga kanter.
  3. Hacka och dela broccoli, paprika och savoykål till munsbitar och lägg ner även dem i pannan och låt fräsa tills de mjuknat en aning.
  4. Låt currypastan och nyriven ingefära fräsa tillsammans med kyckling och grönsaker i ca 2 minuter och häll sedan på kokosmjölken och en aning vatten. Låt curryn koka på låg värme i ca 5-7 minuter tills grönsakerna mjuknat.
  5. Servera curryn med matvetet i botten av en skål, toppa med färsk koriander, en klyfta frisk lime och rostad lök.
Kommentera receptet

Fler goda recept