Bowl med kyckling i röd curry, savojkål och matvete

Bowl med kyckling i röd curry, savojkål och matvete
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Bowl med kyckling i röd curry, savojkål och matvete

32

5 steg att laga

14 ingredienser

30 m

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 port matvete
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 rödlök
  • 1 broccoli
  • 1 röd paprika
  • 2 dl savoykål, strimlad
  • 400 g kokosmjölk
  • 3 msk rapsolja (eller neutral olja)
  • 0,4 dl vatten
  • 3 msk röd currypasta
  • 1 bit ingefära

Till servering

  • färsk koriander
  • 1 limefrukt
  • 1 dl rostad lök

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt förpackningen.
  2. Strimla kycklingen och löken och stek i oljan i en panna med höga kanter.
  3. Hacka och dela broccoli, paprika och savoykål till munsbitar och lägg ner även dem i pannan och låt fräsa tills de mjuknat en aning.
  4. Låt currypastan och nyriven ingefära fräsa tillsammans med kyckling och grönsaker i ca 2 minuter och häll sedan på kokosmjölken och en aning vatten. Låt curryn koka på låg värme i ca 5-7 minuter tills grönsakerna mjuknat.
  5. Servera curryn med matvetet i botten av en skål, toppa med färsk koriander, en klyfta frisk lime och rostad lök.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer