Bovetevåfflor med jäst

0 röster
45 m
8 våfflor
Bovetevåfflor med jäst
Foto: Jessica Frej

Våfflor med jäst blir lite fluffigare och mjukare än de med bikarbonat. De här våfflor är perfekta med matiga tillbehör. /Jessica

Visa mer
45 m
8 våfflor
8 portioner

Du behöver

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 100 g smör, smält
  • 2 dl maizena majsstärkelse
  • 2 dl bovetemjöl
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 10 g jäst
  • 1 tsk salt
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet. Jag brukar använda stavmixer för att undvika klumpar. Låt stå i 30 minuter.
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Smöra eventuellt järnet lite inför första våfflan. Grädda och njut!
25 mars 2018

Laddar fler recept