Bouillabaisse med fänkål

POPULÄRT
Bouillabaise med fänkål
Foto: Lennart Weibull
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Bouillabaisse med fänkål

10 ingredienser

40 min

Receptet kommer från boken "Vegan på 5 ingredienser". Fisksoppa är alltid trevligt att bjuda på. Här kommer smakerna, men utan fisken så klart. Om du vill höja den ett litet snäpp så klicka på en sked med aioli. Men inget måste så klart. /Siri

Ingredienser

portioner
  • 1 fänkål (stor)
  • 400 g delikatesspotatis
  • 0,5 g saffran
  • 3 dl matlagningsgrädde (vegansk)
  • 1 förp färdigkokta linser (ca 380 g)
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva fänkålen och vitlöken, spara det gröna på fänkålen till servering.
  2. Dela potatisen i halvor eller kvartar beroende på storlek, men de ska vara ganska små.
  3. Stek potatis, fänkål och vitlök mjuka i oljan i någon minut.
  4. Tillsätt saffran och salt, stek i några sekunder och häll sedan på grädden, vinäger och en skvätt vatten. Koka tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt. Kanske får du fylla på med lite vatten så att det inte kokar torrt.
  5. Skölj linserna ordentligt och vänd ned dem i grytan och låt det bli varmt.
  6. Servera med fänkålsdillen.