”Boeuf Bourguignon” med fläsksida
”Boeuf Bourguignon” med fläsksida
15 ingredienser
20 m + koktid
En varm och mustig ”Boeuf Bourguignon” men med fläsksida, rotselleri och dill är alltid en uppskattad helgmiddag.
Ingredienser
- 1 kg fläsksida (eller karré)
- 1 dl soja
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 1 msk honung
- 6 champinjoner (fasta)
- 1 rotselleri (liten)
- 2 bakpotatisar
- 1 morot (stor)
- 0,33 l rött vin
- 1 l kalvfond (eller buljongtärning + vatten)
- 1 kruka persilja
- 2 stjälkselleri
- ättiksprit 12 %
- citron
- 1 kruka dill
Gör så här
- Baka fläsket över natten i en gryta med lock på 91 grader tillsammans med soja, vitvinsvinäger och honung.
- Låt sedan fläsket svalna och skär upp det i tärningar.
- Skala, tärna och fräs grönsakerna. Tillsätt vin samt fond och koka ihop ett par minuter.
- Tillsätt sedan fläsket i grytan.
- Avsluta med finskurna örter och stjälkselleri samt smaka upp med ättika och citron.
- Toppa med dill vid servering.