Hyvla silverlöken tunt med mandolin och lägg i iskallt vatten ca 15-20 min.
Lägg sedan över löken i en skål och pressa citron över samt tillsätt flingsalt. Sätt in i kylskåp till servering.
Skär av toppen av chilin och snurra delen med kärnhuset över en skål (slå på klippet för att se hur Catarina gör). På så vis får du enkelt ut kärnorna ur chilin.
Strimla lök, chili och paprikor, fräs i en stekpanna med lite olivolja på medelhög värme så att löken inte tar färg, men blir mjuk och glansig.
Häll över krossade tomater, grönsaksfond, malen spiskummin och rökt paprikapulver. Riv i vitlöksklyftorna och rör ihop.
Skölj bönorna under rinnande vatten i en sil och lägg sedan över i tomat- och paprikaröran. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och låt puttra samman.
Avokadoröra
Mixa samman avokado och yoghurt med en stavmixer, mixa slätt.
Vänd i riven vitlök, hackad koriander, limesaft och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servering
Servera bönröran i mjuka tortillabröd. Toppa med den krämiga avokadoröran, citrussyrade silverlöken och färsk koriander. Servera med limeklyftor.