Bönragu med tomat, chili och färsk salsiccia

koket.se
Bönragu med tomat, chili och färsk salsiccia
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Bönragu med tomat, chili och färsk salsiccia

20 ingredienser

30 m + blötläggning

Den här ragun med bönor, tomat, chili och färsk salsiccia är en härlig rätt att njuta av i sommar.

Se Jonas Svensson laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 4 dl torkade bönor (t.ex. borlottibönor)
  • 3 lökar
  • 4 tomater
  • 3 morötter
  • 6 klyftor vitlök, finhackade
  • olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vin
  • 1 tsk chilipasta
  • 1 timjankvist
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 msk smör
  • 2 l grönsaksbuljong (eller kycklingbuljong)
  • 3 tsk dijonsenap
  • salt
  • ev citron
  • ev vinäger
  • 2 kronärtskockor, kokas separat
  • 4 färska salsicciakorvar

Gör så här

  1. Börja med att blötlägg dina bönor över natten.
  2. Hacka grönsakerna och fräs i kastrull med olivolja och tomatpuré.
  3. Tillsätt sedan bönorna, krossade tomater, vin, chilipasta, örter, smör buljong och och låt koka.
  4. Det är olika koktiden för olika bönor så läs på förpackningen, eller smaka dig fram, tills du har en krämig och genomkokt böna.
  5. Smaka av med dijonsenap, salt och eventuellt citron eller vinäger.
  6. Koka kronärtskocka till servering och skär i bitar samt grilla korven.
  7. Servera gärna bröd och aioli till.