Carpaccio på betor

Foto: Jan Bengtsson
Carpaccio på betor
15 ingredienser
Tunt skivade betor som serveras med pinjenötter och ostkräm.
Ingredienser
Carpaccio
- 2 rödbetor
- 2 gulbetor
- 1 polkabeta
- salt, till kokvattnet
dressing
- 1 msk vitvinsvinäger
- 3 msk olivolja
- 1 krm salt
Ostkräm
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk olivolja
- 100 g chèvre eller grekisk fetaost
- 0,5 dl vispgrädde
- 2 msk pinjenötter, rostade
- 100 g rucolasallad
- flingsalt
- svartpeppar, nymald
Gör så här
- Koka de olika betorna mjuka var för sig med lite av blasten kvar i lättsaltat vatten, 1 tsk salt per liter vatten.
- Gnid av skalet på de nykokta betorna under rinnande kallt vatten.
- Skiva sedan betorna mycket tunt och lägg upp dem som taktegel på fyra tallrikar.
- Blanda samman dressingen och ringla den över betorna.
- Finhacka vitlöken och fräs den i olivolja utan att den får färg, låt svalna.
- Mosa chèvre eller fetaost med en gaffel.
- Blanda ner den frästa vitlöken, häll på grädden och blanda till en kräm.
- Lägg en klick på varje tallrik och garnera med pinjenötter och ruccola.
- Servera carpaccion med flingsalt och nymald svartpeppar.