Bondkakor med kanel

NYHET
Bondkakor med kanel
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Bondkakor med kanel

8 ingredienser

30 min + tid i kyl

"Klassisk och lättbakad kaka med hackad mandel – eller som här mandelspån. Med hyvlade mandelspån blir det enklare att skära i rullen utan att degen går sönder. Jag tillsätter lite kanel för att göra kakorna mer kryddiga." /Fredrik Eriksson

Ny kokbok: Sommaren är min
Sommaren är min omslag

Ny kokbok: Sommaren är min

Receptet kommer ur "Sommaren är min - Astrid Lindgrens sommarkokbok"

Läs mer

Ingredienser

portioner styck
  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kanel
  • 25 g mandelspån, rostad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom den rostade mandeln. Degen ska precis gå ihop.
  2. Knåda in mandeln tills den är jämnt fördelad i degen.
  3. Forma en rulle av degen och klä in den i plastfolie eller en bivaxduk. Låt rullen vila i kylen i minst 1 timme.
  4. Värm ugnen till 180 grader.
  5. Ta fram degen och skär den i tunna skivor, ca 0,5 centimeter tjocka.
  6. Fördela skivorna på två plåtar med bakplåtspapper.
  7. Gädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.
  8. Låt kakorna svalna på plåten.