”Ett billigt och jävligt gott altenrativ till vanlig köttfärssås. Bolognesen får extra smak av svamp och soltorkade tomater. Jävligt Gott!" /Gustav Johansson
Riv både moroten (med skalet), stammen till broccolin och champinjonerna.
Finhacka den soltorkade tomaten.
Skölj linserna och koka dem al dente i vatten smaksatt med lite buljong.
Fräs grönsakerna mjuka i en stor gryta med rapsolja. Stek tills de får lite färg och det börjar dofta gott.
Hacka vitlöken fint.
Tillsätt vitlök, timjan och lagerblad i grytan och rör om. Låt steka med någon minut så vitlöken mjuknar.
Tillsätt därefter krossade tomater, soja, grönsaksfond, vatten samt svartpeppar och rör om. Låt koka utan lock i 20 minuter.
När linserna är färdigkokta så häll av kokvattnet och rör ner dem i tomatsåsen. Låt koka upp och koka i ytterligare ca 5 minuter så att alla smaker blandas. Smaka av och justera sältan och kryddningen om det behövs. Klart!