Brasiliansk mangopannacotta

Foto: TV4
Brasiliansk mangopannacotta
7 ingredienser
30 min
Serveras med sveriges alla bär samt en klick kärleksfullt vispad grädde. /Bo Rappne
Vintips från Bo
Jean-Louis Rosé Brut artnr 77119
Bo bjöd även på
Thaiinspirerad kryddig ananas och linssoppa
Tempe och shiitake-rullar i rispapper
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- Pannacotta
- 0,5 l grädde
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
- 3 dl mangopuré
- 1 msk citron, färskpressad
- 2,5 gelatinblad
Gör så här
Pannacotta
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Dela mangon och ta ur fruktköttet, lägg i en skål och kör med mixer till puréliknande konsistens.
- Koka upp grädden med socker, vaniljstång eller vaniljsocker, mangopuré och citronsaft.
- Ta upp vaniljstången och skrapa ur de svarta fröna ur stången, lägg fröna tillbaka i grädden.
- Pressa vattnet ur gelatinbladen.
- Ta av grädden från värmen och tillsätt de urpressade gelatinbladen.
- Slå upp i skålar/glas och låt stå i kylskåpet cirka 2 timmar innan servering.
Servering
- Servera med lösvispad grädde och färska jordgubbar, blåbär, vinbär, björnbär och hallon.