Blomkålssoppa med tryffel och parmachips

46 röster
30 m
4

En härlig förrätt på blomkålssoppa med tryffel som serveras med parmachips.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g blomkål
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk kycklingfond
  • salt
  • peppar
  • 4 skivor parmaskinka
  • tryffelolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka schalottenlök och vitlök, fräs några minuter i smör i en kastrull.
  2. Dela blomkålen i bitar lägg i kastrullen tillsammans med vitt vin, grädde, vatten och kycklingfond, låt koka tills blomkålen är mjuk.
  3. Mixa med stavmixer eller matberedare till en slät soppa, smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg parmaskinka på plåt med bakpapper. Rosta i ugnen på 225 grader i 10 minuter, låt svalna på hushållspapper.
  5. Servera soppan tillsammans med parmachips, ringla gärna lite tryffelolja på soppan!
13 november 2018

Laddar fler recept...