• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Blomkålssoppa med tryffel och parmachips

Blomkålssoppa med tryffel och parmachips
Foto: Tv4

Blomkålssoppa med tryffel och parmachips

5 steg att laga

12 ingredienser

30 m

En härlig förrätt på blomkålssoppa med tryffel som serveras med parmachips.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g blomkål
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk kycklingfond
  • salt
  • peppar
  • 4 skiva parmaskinka
  • tryffelolja

Gör så här

  1. Hacka schalottenlök och vitlök, fräs några minuter i smör i en kastrull.
  2. Dela blomkålen i bitar lägg i kastrullen tillsammans med vitt vin, grädde, vatten och kycklingfond, låt koka tills blomkålen är mjuk.
  3. Mixa med stavmixer eller matberedare till en slät soppa, smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg parmaskinka på plåt med bakpapper. Rosta i ugnen på 225 grader i 10 minuter, låt svalna på hushållspapper.
  5. Servera soppan tillsammans med parmachips, ringla gärna lite tryffelolja på soppan!