Blomkålsgryta

6 röster
4
Blomkålsgryta
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 klyfta vitkål
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 burk kokosmjölk
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 citron, saft och skal
  • salt

Till dekoration:

  • färsk basilika
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Strimla vitkålen och fräs i olja. Lägg över i en soppgryta. Bryt blomkålen i buketter och lägg ner. Slå på kokosmjölk och buljong. Krydda med ingefära, spiskummin, citronskal och citronsaft.
  2. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda under lock tills blomkålen är mjuk, ca 10 minuter. Smaka av och salta.
  3. Dekorera med kryddgrönt före servering.
26 januari 2009

Fler goda recept