Blomkål- och kikärtsfräs med harissayoghurt

koket.se
Blomkål- och kikärtsfräs med harissayoghurt
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Blomkål- och kikärtsfräs med harissayoghurt

14 ingredienser

30 min

En middag du gör i rekordfart och som bjuder på hetta från harissa, örtighet från koriander och dill samt crunch från sötmandel. Bjud den gärna på ett stort fat med libabröd till.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 blomkål, delad i mindre buketter
  • 1 förp färdigkokta kikärtor, sköljda och avrunna (à 400 g)
  • 2 gula lökar, skivade
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • 2-3 msk rapsolja
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk harissa
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk koriander, stammen hackad och bladen hela
  • 1 knippe färsk dill, grovt hackad
  • 1 dl sötmandel, hackade
  • 1 förp libabröd

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och harissa lite slarvigt på ett stort fat, droppa över olivolja.
  2. Blanda dill och koriander i en skål.
  3. Stek blomkål, kikärter och lök på hög värme tills det får mycket färg, rör runt hela tiden, salta och peppra mycket!
  4. Lägg grönsakerna på yoghurten och lägg på örterna, riv över citronskal och pressa över saft.
  5. Servera med bröd!