Blodpudding med äpple, sidfläsk och grönkål

POPULÄRT
koket.se
Blodpudding med äpple, sidfläsk och grönkål
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Blodpudding med äpple, sidfläsk och grönkål

15 ingredienser

45 min

Klassisk vardagsmat i ny tappning. Stefan tar en förpackning helt vanlig blodpudding och skapar en fantastik middag med potatispuré, rårörda lingon och mycket annat gott.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g blodpudding
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 2 svenska äpplen
  • 150 g grönkål
  • 1 kruka persilja, grovt hackad
  • smör, till stekning
  • rapsolja, till stekning

Rårörda lingon

  • 2 dl frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Potatispuré

  • 400 g potatis, skalad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör
  • muskot
  • salt

Gör så här

Rårörda lingon

  1. Rör ihop lingon och socker. Låt stå fram till servering.

Potatispuré

  1. Koka potatisen mjuk. Värm grädde, mjölk och smör i en kastrull.
  2. Häll av vattnet från potatisen och pressa den i en potatispress. Vispa i gräddmjölken. Smaka av med salt och muskot. Håll varm till servering.

Blodpudding

  1. Skär blodpuddingen i ca 3 cm stora tärningar. Skär sidfläsket i ca 2 cm stora tärningar. Dela, kärna ur och skär äpplet i 2 cm stora tärningar. Skär bort stammen från grönkålen och skär bladen i mindre bitar.
  2. Stek fläsket krispigt i olja i en stekpanna. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Stek äpplena lätt mjuka i det överblivna fettet i pannan, lägg ut på ett fat.
  4. Gör rent pannan, hetta upp den igen och ha i olja och smör. Låt smöret tystna och lägg i blodpuddingen, stek den på hög värme tills den blivit krispig. Lägg i grönkålen och stek med en stund. Avsluta med att vända ner fläsket.
  5. Lägg upp allt det stekta på fatet med äpplena. Strö över persiljan och vänd runt försiktigt.
  6. Servera blodpuddingen med potatispuré och lingon vid sidan om.