Blodpudding med äpple, sidfläsk och grönkål
Blodpudding med äpple, sidfläsk och grönkål
15 ingredienser
45 min
Klassisk vardagsmat i ny tappning. Stefan tar en förpackning helt vanlig blodpudding och skapar en fantastik middag med potatispuré, rårörda lingon och mycket annat gott.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 500 g blodpudding
- 200 g rökt sidfläsk
- 2 svenska äpplen
- 150 g grönkål
- 1 kruka persilja, grovt hackad
- smör, till stekning
- rapsolja, till stekning
Rårörda lingon
- 2 dl frysta lingon
- 1 dl strösocker
Potatispuré
- 400 g potatis, skalad
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 100 g smör
- muskot
- salt
Gör så här
Rårörda lingon
- Rör ihop lingon och socker. Låt stå fram till servering.
Potatispuré
- Koka potatisen mjuk. Värm grädde, mjölk och smör i en kastrull.
- Häll av vattnet från potatisen och pressa den i en potatispress. Vispa i gräddmjölken. Smaka av med salt och muskot. Håll varm till servering.
Blodpudding
- Skär blodpuddingen i ca 3 cm stora tärningar. Skär sidfläsket i ca 2 cm stora tärningar. Dela, kärna ur och skär äpplet i 2 cm stora tärningar. Skär bort stammen från grönkålen och skär bladen i mindre bitar.
- Stek fläsket krispigt i olja i en stekpanna. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.
- Stek äpplena lätt mjuka i det överblivna fettet i pannan, lägg ut på ett fat.
- Gör rent pannan, hetta upp den igen och ha i olja och smör. Låt smöret tystna och lägg i blodpuddingen, stek den på hög värme tills den blivit krispig. Lägg i grönkålen och stek med en stund. Avsluta med att vända ner fläsket.
- Lägg upp allt det stekta på fatet med äpplena. Strö över persiljan och vänd runt försiktigt.
- Servera blodpuddingen med potatispuré och lingon vid sidan om.