Blodapelsingelé med frukter

0 röster
4
Blodapelsingelé med frukter
Foto: TV4

En härligt frisk dessert med smak av blodapelsin, vacker färg och nyttiga vitaminer. Du kan hälla upp gelén i en stor form, men det ser mycket trevligt ut att servera den i portionsformar. Tänk på att den behöver en timme på sig för att stelna.

Visa mer
4

Du behöver

  • 10 blodapelsiner (det ska bli 6 dl pressad saft)
  • 7 gelatinblad
  • 2-3 msk honung
  • blå druvor
  • skivad kiwi

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Pressa saften ur apelsinerna. Sila och mät upp saften. Det ska bli 6 dl saft.
  2. Koka upp 1 dl av saften med honung och urkramade gelatinblad under omrörning. Blanda med resten av den pressade apelsinsaften till en gelé. Skölj formarna med vatten. Häll i gelén. Låt stelna i kylskåp, det tar ca 1 timme.
  3. Skär druvor och kiwi i mindre bitar. Spola formarna snabbt i lite hett vatten och stjälp upp gelén på fat. Dekorera med frukt.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept