Blinier med pålägg

2 röster
30
Blinier med pålägg
Foto: TV4

Blinier är plättar gjorda på bovete. En bra bas för olika nordiska pålägg som sill, ansjovis och olika fiskrom.

Visa mer
30

Du behöver

  • 5 dl mjölk, ca 37°
  • 0,5 förp jäst, knappt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg, delad i gula och vita
  • 2 msk smält margarin

Pålägg:

  • gräddfil
  • hackad lök
  • stenbitsrom
  • ansjovisfilé
  • ägg, hårdkokt hakat
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rör ut jästen med mjölken. Vispa ner mjöl, salt och äggulor. Jäs smeten ca en timme.
  2. Vispa vitorna hårt, vänd ned dem och fettet i smeten.
  3. Grädda tjocka plättar på medelvärme.
  4. Som pålägg används gräddfil med hackad lök och stenbitsrom eller gräddfil med ansjovisfilé och hackat ägg.
8 november 2011

Laddar fler recept...