Blinier med löjrom och smetana

3 röster
30 m
4

Härlig förrätt med blinier, löjrom och smetana.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 50 g smör

Till servering

  • 150 g löjrom
  • 1 burk smetana
  • 1 rödlök
  • 1 citron
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt båda mjölsorterna och vispa till en jämn smet.
  3. Dela äggen i gula och vita och vispa ner gulorna och salt i mjölblandningen. Låt smeten stå framme och jäsa under bakduk i 40 minuter.
  4. Smält smöret och låt det svalna.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner smör och äggvitor i den jästa smeten. Grädda i blinipanna på medelvärme. Vänd och grädda också andra sidan.
  6. Servera direkt med löjrom, en klick smetana, hackad lök och citron.
26 augusti 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...