Blinier med löjrom och smetana

4 röster
30 m
4

Härlig förrätt med blinier, löjrom och smetana.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 50 g smör

Till servering

  • 150 g löjrom
  • 1 burk smetana
  • 1 rödlök
  • 1 citron
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt båda mjölsorterna och vispa till en jämn smet.
  3. Dela äggen i gula och vita och vispa ner gulorna och salt i mjölblandningen. Låt smeten stå framme och jäsa under bakduk i 40 minuter.
  4. Smält smöret och låt det svalna.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner smör och äggvitor i den jästa smeten. Grädda i blinipanna på medelvärme. Vänd och grädda också andra sidan.
  6. Servera direkt med löjrom, en klick smetana, hackad lök och citron.

Laddar fler recept...