Æblepie med kolasås og vaniljeis

Æblepie med kolasås og vaniljeis
Foto: TV4

Æblepie med kolasås og vaniljeis

2

7 steg att laga

8 ingredienser

40m

Varm äppelkompott serveras med söt grädde och kall vaniljglass toppad med kolasås och crunch.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3-5 äpplen
  • 6 msk farinsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 dl grädde
  • 1 dl florsocker
  • 10 digestivekex
  • kolasås
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och tärna äpplena och blanda dem med socker och kanel i en skål, häll blandningen i en ugnsform och täck över med aluminiumfolie.
  3. Baka i ugnen i ca 20–30 minuter, eller tills äpplena är mjuka. Låt svalna.
  4. Vispa grädde tillsammans med florsocker hårt.
  5. Smula digestivekexen, man kan även krossa dem i en påse.
  6. Servering
    Lägg lite vaniljglass i botten på ett glas och tillsätt en klick grädde över glassen.
  7. Häll sedan i lite av äppelkompotten, ringla över kolasås och lägg på lite digestivesmulor. Upprepa med grädde, äppelkompott, kolasås och smulor
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer