Blandade grillspett
Blandade grillspett
11 ingredienser
Vad är väl mer sommar och grillfest än just spett med grönsaker och kött varvade i en skön blandning? Dessa spett kan självklart även göras hemma i köket, på spisen. Gör dem då gärna mindre och bryn i panna på spisen och baka sedan klart dem i ugnen. Servera med bakpotatis och en god kall gräddfilsås. Visst smakar det sommar!
Ingredienser
- 300 g fläskfilé, skivad
- 200 g rökt korv (eller kabanoss, i bitar)
- 8 steklökar
- 150 g champinjoner
- 1 paprika, i bitar
- 4 små tomater, delade
Marinad:
- 1,5 dl rapsolja
- 2 msk vinäger
- 1 dl rött vin
- 1 msk kinesisk soja
- 1 gul lök, skivad
Gör så här
- Lägg det skivade köttet i en plastpåse, slå i marinaden. Lägg i kyl ett par timmar.
- Ge löken ett hastigt uppkok.
- Varva grönsaker och kött på spetten, pensla med marinaden och vänd dem över kolen tills köttet är klart.