Blåmusslor med grönsaksvinaigrette

koket.se
Blåmusslor med grönsaksvinaigrette
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Blåmusslor med grönsaksvinaigrette

13 ingredienser

20 m

Blåmusslor med grönsaksvinaigrette och aioli är en riktigt festlig och god rätt. Har du ingen plan för kvällens middag så bara måste du testa det här receptet redan idag!

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 kg blåmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 37,5 cl vitt vin

Grönsaksvinaigrette

  • 0,5 morot
  • 1 bit persiljerot
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Servering

  • 1 dl aioli
  • 1 kruka persilja

Gör så här

  1. Spola av blåmusslorna.
  2. Skiva schalottenlök och vitlök. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med musslorna och sätt på hög värme.
  3. Häll i en flaska vitt vin och låt koka under lock några minuter tills musslorna öppnar sig.
  4. Ta upp musslorna och spara buljongen.
  5. Plocka musslorna och frigör dem.

Grönsaksvinaigrette

  1. Tärna grönsakerna fint och fräs i lite olivolja på låg temperatur.
  2. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt olivolja och vinäger. Salta och peppra.

Servering

  1. Lägg en klick aioli i musselskalet, lägg i en mussla och toppa med ljummen grönsaksvinaigrette och persilja på toppen.
  2. Serveras ljummet och gärna med lite bröd till.