Blåmusslor med grönsaksvinaigrette och aioli är en riktigt festlig och god rätt. Har du ingen plan för kvällens middag så bara måste du testa det här receptet redan idag!
Se Fredrik Eriksson laga receptet
Ingredienser
4 - 6
1 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
37,5 cl vitt vin
Grönsaksvinaigrette
0,5 morot
1 bit persiljerot
2 schalottenlökar
1 dl olivolja
3 msk vinäger
salt
peppar
Servering
1 dl aioli
1 kruka persilja
Gör så här
Spola av blåmusslorna.
Skiva schalottenlök och vitlök. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med musslorna och sätt på hög värme.
Häll i en flaska vitt vin och låt koka under lock några minuter tills musslorna öppnar sig.
Ta upp musslorna och spara buljongen.
Plocka musslorna och frigör dem.
Grönsaksvinaigrette
Tärna grönsakerna fint och fräs i lite olivolja på låg temperatur.
Ta av kastrullen från plattan och tillsätt olivolja och vinäger. Salta och peppra.
Servering
Lägg en klick aioli i musselskalet, lägg i en mussla och toppa med ljummen grönsaksvinaigrette och persilja på toppen.